Sivututkasta kuoriutui Arcode ja All Out Agency

Sivututkan kymmenen toimintavuoden jälkeen meidän on aika siirtyä eteenpäin. Työt ja intohimo erinomaisen verkkosivupalvelun eteen jatkuvat uusissa yrityksissä.

Antti jatkaa WordPress-kehittäjänä ja asiantuntijana Arcode -nimen alla. Jussi suunnittelee ja toteuttaa verkkosivustoja All Out Agency -nimellä.

Voit lukea lisää päätöksestä ja sen taustoista tästä blogikirjoituksesta. Sivututkan tarinan ja parhaat palat löydät täältä.

Vuosi

2020

Nämä tehtiin

  • Verkkosivujen suunnittelu ja räätälöity WordPress -toteutus
  • Tekstien kirjoitus verkkosivuille
  • Palvelintila ja hajautettu sisällön jakeluverkosto
  • Alle kahden viikon toteutusaika

Tekijät

  • Sivututka

Tulokset

  • Satoja yhtäaikaisia käyttäjiä 24/7
  • Sivuston toimivuusaste jatkuvan kovan kuorman alaisena yli 99.99%
  • Nopeat latausajat jokapuolella maailmaa

Kun kaikki tarvitsivat web-kameran.

Kinonin rakentama älypuhelinsovellus muuttaa kännykän web-kameraksi. Koronaviruksen myötä appi räjähti uskomattomaan suosioon.

Kinoni haastoi meidät rakentamaan tuotteelleen toimivan minisivuston ennätysajassa, ennätyksellisen suurelle globaalille kävijämäärälle.

Tyhjästä nyhjäisty.

Kinonin aiempi ilme, kuvamateriaali ja tekstit joutivat kaikki romukoppaan. Aloitimme puhtaalta pöydältä Kinonin logon ja yhdessä käytyjen keskustelujen ympärille.

 

Kinoni logo

Features on the kinoni.com front page

Bisneskokous alkaa ja mulla ei ole kameraa. Kasvojen menetys tiedossa, kirjaimellisesti.

Etusivun suunnittelussa toimittiin yksinkertaisen oletuksen pohjalta: käyttäjällä on korkea motivaatio saada ratkaistua yksinkertainen ongelma. Korona on aiheuttanut odottamattoman etäpalaverin, ja kameraa ei ole. Palaveri alkaa 15 minuutin päästä.

Suomalaisten lisäksi kuvaillun tilanteen nolous osoittautui sietämättömäksi maailman muillekin kansoille.

Koko sivustolle päätettiin tulipaloaikataulun takia rakentaa vain kaksi sivua, joten etusivun oli selitettävä koko homma alusta loppuun ja vakuutettava kävijät.

Viesti, jonka ymmärtää koko maailma.

Sivuston koon ja varsinkin käyttäjien kiireellisyyden takia etusivun koko viesti puristettiin kolmeen ajatukseen, jotka kävijällä todennäköisesti ovat mielessään:

Pelastaako tämä minut? Uskallanko luottaa? Haluan tämän heti!

 

kinoni.com etusivun näkymä
kinoni.com etusivun mobiilinäkymiä responsiivinen verkkosivusto

Ohjesivu, josta saa selvää.

Uusia käyttäjiä varten tehtiin ohjesivu, johon siirrettiin paljon Kinonin aiemmilta sivuilta kerättyä ohjemateriaalia käyttöön ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

Kaikki kameraohjelman asentajat ohjattiin sivulle onnistuneen asennuksen päätteeksi.

auttava asiakaspalvelusivu applikaation asentaneille

Maailmanlaajuinen kävijäkunta vaatii palvelimelta potkua.

Latausaikojen pitämiseen kurissa valjastettiin sisällönjakeluverkosto eli CDN. CDN tarkoittaa käytännössä sitä, että maailman eri kolkiin perustetaan apupalvelimia. Sitten kun joku Sao Paulosta päättää käydä Kinonin sivuilla, dataa ei tarvitse roudata Sao Pauloon Suomesta vaan jostain paljon lähempää. Kun palvelimia on yhden sijaan tusinoittain, alttius hidastumiselle ruuhkapiikkien aikana eliminoitiin.

Palvelinresursseja käytettiin muutenkin hyvin säästeliäästi. Kinonin sivustolle ei rakennettu mitään toimintoja, jotka mahdollistaisivat suoran keskusteluyhteyden WordPressin tietokantaan asti.

Perinteiset sivustohakutoiminnot ja WordPressillä hallitut lomakkeet vaativat aina käsittelyn palvelimella, joten niistä luovuttiin. Asiakaspalvelu hoidettiin suoraan sähköpostin välityksellä, täysin erillään sivustosta.

Kaikki kävijöille tarjoiltava sisältö välimuistitettiin huolellisesti, ja tätä kautta kevennettiin palvelimen ja erityisesti tietokannan työtaakkaa sivunäkymien jakelussa. Näin sadat yhtäaikaiset kävijät saavat näkyville haluamansa näkymät sormia napsauttamalla.

Sivuston toimivuusaste pysyi aina yli 99.99%

Onnellinen loppu.

Kinonin ja Sivututkan yhteistyö päättyi torvien juhlasoittoon 2020 lopussa, kun omistaja ilmoitti myyneensä liiketoiminnan.

Kinonin sivusto siirtyi kauppojen myötä ansaitulle eläkkeelle.