Sivututkasta kuoriutui Arcode ja All Out Agency

Sivututkan kymmenen toimintavuoden jälkeen meidän on aika siirtyä eteenpäin. Työt ja intohimo erinomaisen verkkosivupalvelun eteen jatkuvat uusissa yrityksissä.

Antti jatkaa WordPress-kehittäjänä ja asiantuntijana Arcode -nimen alla. Jussi suunnittelee ja toteuttaa verkkosivustoja All Out Agency -nimellä.

Voit lukea lisää päätöksestä ja sen taustoista tästä blogikirjoituksesta. Sivututkan tarinan ja parhaat palat löydät täältä.

Vuosi

2021

Nämä tehtiin

  • Verkkosivujen suunnittelu
  • WordPress toteutus

Tekijät

  • Sivututka

Tavoitteet

  • Antaa moderni ja uskottava vaikutelma
  • Tarjota tukikanava Codeon rekrytointiponnistuksiin

Rekrytointisivusto kokeneiden kehittäjien koodaritalolle.

Codeo tarjoaa asiakkailleen kokeneita ja luotettavia kehittäjiä. Kehittäjät menevät asiakkaalle projektiluontoisiin töihin, jotka kestävät tavallisesti parista kuukaudesta pariin vuoteen.

Codeon toiminta on poikkeuksellisen läpinäkyvää. Meininki on reilua, ja Codeo haluaa olla edelläkävijä työnantajana ja työpaikkana – tänään ja huomenna. Tyytyväiset työntekijät tekevät puolestaan parhaansa joka päivä, ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Asiakastarina Codeo teemakuva: tyytyväinen työntekijä työpaikallaan

Haasteena työntekijöiden houkuttelu.

Tärkein kohderyhmä, johon sivuston tulisi vaikuttaa ovat Codeon tulevat työntekijät. Codeo etsii valmiiksi päteviä ja itsenäisiä kehittäjiä, joilla on monen vuoden kokemus alalta. 

Osaavista koodareista on Suomessa huutava pula, ja alan toimijat tarjoavat toinen toistaan avokätisempiä palkkoja ja työetuja. Kun osaava koodari saa itse valita mihin menee töihin, palkan määrä on enää vain yksi monesta päätöksen kriteeristä. Rahan lisäksi fiilis määrää paljon: 

  • Missä minusta tuntuisi hyvältä olla töissä? 
  • Missä voin oppia ja kehittyä?
  • Missä työt ovat mielenkiintoisia?
Kuvankaappauksia Codeo.fi verkkosivuston uudesta ulkoasusta

Ikkuna Codeon sisäiseen toimintaan.

Aiemman sivuston idea käydä huolellisesti läpi työntekijää kiinnostava toiminta – palkka-asiat ja osakkuusmahdollisuudet mukaanlukien – todettiin nopeasti toimivaksi. Mitä enemmän käyttäjä näkee tavallisesti salassa pidettävää tietoa, sitä selkeämmin saamme Codeon pääarvot osallistamisesta ja läpinäkyvyydestä viestittyä luontevasti.

Sisältörikas sivusto kertoo kävijälle paljon. Päätimme varata ulkoasussa merkittävän roolin pidemmille teksteille, joissa tärkeitä asioita voidaan käydä läpi juurta jaksaen. 

Lopputulos on poikkeuksellisen helppolukuinen ja raikas. Saimme Codeon logosta idean kuvien pyöristämiselle, josta kehitettiin sivustolle visuaalinen teema, jota sovelletaan koko sivuston laajuisesti sotkematta tekstisisällön roolia ykkösasiana.

Mies tutkii työntekijöiden osastoa Codeon verkkosivuilla kotoaan

Sivuston ulkoasu.

Codeon verkkosivujen tulisi herättää kävijöissä kuva ammattimaisesta, modernista ja asiallisesta työpaikasta, jossa läpinäkyvyys, reiluus, varma osaamisen taso ja edelläkävijyys hyvän työelämän suunnannäyttäjänä nousevat esiin.

Vähensimme perinteisen pönötyksen kuvamaailmassa minimiin. Arki Codeolla on rentoa ja mukavaa. Uudeksi kuvateemaksi valitsimme töissään viihtyvät, iloiset ihmiset.

Valitsimme fontit niiden luettavuuden perusteella. Värien osalta Codeon sininen, valkoinen ja musta muodostivat toimivan yhdistelmän, jossa luettavuus on kohdillaan myös saavutettavuuden näkökulmasta.

Kuvankaappauksia Codeo.fi verkkosivuston uudesta ulkoasusta

Mitä mieltä asiakas oli?

Codeon asiakaskommenttikuva: Toimitusjohtaja Tommi Aho

Kokonaisprosessi oli hyvin mietitty asiakkaalle. Varmisti sujuvan projektin läpiviennin.

- Tommi Aho, Codeo