Sivututkasta kuoriutui Arcode ja All Out Agency

Sivututkan kymmenen toimintavuoden jälkeen meidän on aika siirtyä eteenpäin. Työt ja intohimo erinomaisen verkkosivupalvelun eteen jatkuvat uusissa yrityksissä.

Antti jatkaa WordPress-kehittäjänä ja asiantuntijana Arcode -nimen alla. Jussi suunnittelee ja toteuttaa verkkosivustoja All Out Agency -nimellä.

Voit lukea lisää päätöksestä ja sen taustoista tästä blogikirjoituksesta. Sivututkan tarinan ja parhaat palat löydät täältä.

Vuosi

2021

Nämä tehtiin

  • Verkkosivujen suunnittelu
  • WordPress toteutus
  • Sisällöntuotanto

Tekijät

  • Sivututka

Tavoitteet

  • Hankkia enemmän liidejä verkkosivuilta
  • Rakentaa positiivisempi mielikuva Taloturvasta verkossa
  • Tarjota selkeä kanava uudenlaisen, maksuttoman tiedon tutkimiseen ja lukemiseen
  • Helpottaa sisältöjen löydettävyyttä ja silmäiltävyyttä

Putkiremontti-yrityksen esittely tyylikkäästi.

Taloturva on mukava, kotimainen ja aidosti avulias omakotitalojen remontoinnin asiantuntija. Tärkein remontoinnin osa-alue ovat putkiremontit, mutta Taloturva on enemmän kuin perinteinen putkiremontti-yritys: remontit onnistuvat niin omakotitaloissa kuin taloyhtiöissäkin.

Mies käyttää Taloturvan uuden sivuston etusivua

Sivuston ulkoasu.

Tärkein tavoite sivustolla on saada käyttäjät tilaamaan kartoituskäynti, jonka tarkoituksena on tutkia remonttitarvetta tarkemmin. Ideoimme kartoituskäyntien tilauspainikkeisiin toiminnon, jonka avulla käyttäjää voidaan erityisesti kehottaa klikkaamaan kyseistä painiketta.

Painikkeen alle on mahdollista lisätä hiljakseen ylös alas kelluva “puhekupla”, joka kiinnittää käyttäjän huomion ja perustelee, miksi juuri tätä painiketta kannattaisi klikata:

Tavoitteena oikea mielikuva.

Yksi projektin keskeisimpiä teemoja oli positiivisen, luotettavan ja vakavasti otettavan toimijan mielikuvan rakentaminen kävijöille sivustolla. 

Suunnittelimme aiemman, hieman tilkkutäkkiytyneen ilmeen tilalle paremmin tavoitteita vastaavan, modernimman visuaalisen ulkoasun. Taloturvan tunnusväri sininen pidettiin samana, ja otsikkofontti jätettiin ennalleen. Näin uusi ilme pysyy yhdenmukaisena nykyisten painettujen markkinointimateriaalien kanssa.

Valitsimme yksinkertaisemman, sinivalkoisen väriteeman. Brändille sopivuuden lisäksi se vahvistaa voimakkaasti Taloturvan viestiä kotimaisuudesta.

Aiemmin kuvamateriaalissa oltiin viestitty kotimaisuutta suomalaisilla luontokuvilla. Päädyimme käyttämään uuden ilmeen rinnalla erilaisia kuvia taloturvan omista työntekijöistä. Työntekijät erilaisten asiantuntija-töiden parissa hymy kasvoillaan ovat paras tapa antaa kuva asiantuntevasta ja ystävällisestä toimijasta menettämättä kantavaa ydinajatusta: tällä sivustolla aiheena ovat putkiremontit.

Uutta fiilistä Taloturvan verkkosivuilla: lähestyttävää, ystävällistä ja lähempänä oikeaa tarjontaa.

Käytettävyys.

Sivuston tulee antaa selkeä kuva kävijälle silmänräpäyksessä: mitä tämä sivusto tarjoaa, ja mitä sisältöjä täällä on? Päävalikkoon keskityttiin jo suunnittelun alkumetreiltä. Monia osia järjesteltiin uudelleen.

Valikkorakenteen silmäiltävyyttä parannettiin mahdollistamalla kuvakkeiden ja selitystekstien käyttö valikkolinkkien ohessa.

Päävalikon pudotusvalikot

Karttatoiminto, jota kaikki tykkäävät käyttää.

Taloturvan palvelualue on lähes koko suomi pohjoista lappia lukuunottamatta. Tämä haluttiin viestiä ymmärrettävästi ja luontevasti. Rakensimme sivustolle kartan, jossa on lueteltuna tuhansia Taloturvan tekemiä remontteja eri puolilla suomea. 

Kartan käyttäminen on myös Taloturvalaisille helppoa: riittää, kun syöttää osoitteen ja remontin tyypin. Karttakoordinaatit haetaan automaattisesti. Massasyöttö esimerkiksi .csv -tiedoston avulla nopeuttaa satojen uusien työkohteiden siirtoa kartalle kerrallaan.

Taloturvan työkartta

Mitä mieltä asiakas oli?

Taloturva Aleksanteri Rongonen

Sivut on todella tyylikkäät ja toimii hyvin myös mobiilissa, mikä olikin yksi tärkeimpiä syitä sivustouudistukselle. Sisällön lisääminen ja muuttaminen on myös helppoa ja nopeaa, minkä ansioista optimointityö on tehokasta. Tarpeita kuunneltiin ja niiden toteutuksessa osattiin hyvin ottaa käyttäjäkokemus huomioon. Oli vahva tunne, että kaikki onnistuu.

Bugeja ja muita korjattavia asioita oli jonkin verran. Ne kyllä korjattin/hiottiin hyvin.

Erityiskiitos siitä, että jaksettiin vääntää jotain asioita rautalangasta ja käsitellä pitkiä speksaus- ja korjauslistauksia.

- Aleksanteri Rongonen, markkinointipäällikkö, Taloturva