Sivututkasta kuoriutui Arcode ja All Out Agency

Sivututkan kymmenen toimintavuoden jälkeen meidän on aika siirtyä eteenpäin. Työt ja intohimo erinomaisen verkkosivupalvelun eteen jatkuvat uusissa yrityksissä.

Antti jatkaa WordPress-kehittäjänä ja asiantuntijana Arcode -nimen alla. Jussi suunnittelee ja toteuttaa verkkosivustoja All Out Agency -nimellä.

Voit lukea lisää päätöksestä ja sen taustoista tästä blogikirjoituksesta. Sivututkan tarinan ja parhaat palat löydät täältä.

Vuosi

2021

Nämä tehtiin

  • Verkkosivujen suunnittelu
  • WordPress-toteutus
  • Sisällöntuotanto

Tekijät

  • Sivututka

Tavoitteet

  • Luoda lämminhenkinen ja ystävällinen tunnelma
  • Oikean tiedon löytämisen tehostaminen
  • Hankkia enemmän liidejä verkkosivuilta

Kiinteistöpalveluita suurella sydämellä.

Lännen Palveluyhtöt tarjoaa lämminhenkistä ja laaja-alaista palvelua taloyhtiöille kiinteistöhuollosta ja isännöintipalveluista viher- ja siivouspalveluihin. Tekemiseen kuuluu laadukas työ ihmisläheisellä sekä joustavalla otteella. Tavoitteena on taata huoletonta ja viihtyisää asumista niin taloyhtiöiden omistajille kuin asukkaille. 

Lännen Palveluyhtiöt etusivun on selkeä ja moderni

Mukavaa asiointia.

Jos Lännen Palveluyhtiöitä kuvailisi kolmella sanalla, olisivat ne lämminhenkisyys, ystävällisyys sekä ihmisläheisyys. Nämä kolme adjektiivia ohjasivat meitä läpi suunnitteluprosessin, ja olivat tärkeimpiä tavoitteista uuden sivuston tunnelmassa.

Korostimme aitoa ja välitöntä palvelua henkilöstön terveisillä ja käyttämällä avainhenkilöiden valokuvia. Panostimme viestinnässä lähestyttäviin sanavalintoihin, ja vältimme virallistelua. Lännen Palveluyhtiöiden kanssa on helppo ja mukava asioida, ja tämän pitää huokua ensimmäisestä kohtaamisesta lähtien.

Sisällytimme sivustolle palautelomakkeen, jota kautta asiakkaat voivat antaa risuja tai ruusuja Lännen Palveluyhtiön palveluista. Näin Lännen Palveluyhtiöt pystyy kuuntelemaan asiakkaitaan, ja kehittämään toimintaansa sen mukaan.

Lännen Palveluyhtiöt on ihmisläheinen kiinteistöalan yritys

Konversioilla tavoitteisiin.

Kiinnitimme erityishuomiota palvelusivujen hakukoneoptimointiin. Uudet palvelukuvaukset ovat jargon-vapaa vyöhyke ja samalla ne miellyttävät myös hakukonerobotteja.

Yhdistimme palveluita koskevat tarjouspyyntölomakkeet yhdeksi kattavaksi lomakkeeksi. Lomake on jaettu neljään askeleeseen, jotta lomakkeen täyttö olisi mahdollisimman helppoa ja mielekästä. Uuden lomakkeen konversioita on helppo seurata, ja käyttäjät on helppo ohjata aina saman lomakkeen pariin tarjouspyyntöä varten.

Yksi haasteista oli saada houkuteltua uusia työntekijöitä kiinnostumaan Lännen Palveluyhtiöissä työskentelystä. Lisäsimme houkuttelevuutta muun muassa julkaisemalla työntekijöiden terveisiä ja tarinoita, joiden kautta työnhakija voi tutustua ja innostua Lännen Palveluyhtiöistä. 

Lännen Palveluyhtiöt tarjouspyyntölomake mobiilissa

Selkeyttä ja löydettävyyttä.

Lännen Palveluyhtiöiden asiakaspalvelu kuormittui aikaisemmin puheluista, jotka olisi voinut hoitaa helpommin ja nopeammin verkossa, tai soittamalla suoraan oikealle henkilölle. Halusimme tehostaa käyttäjien itsenäistä ohjautumista oikean henkilön tai lomakkeen luokse.

Suunnittelimme navigaation yläpuolelle napakan tieto-osaston, jossa on nähtävillä tärkeimmät yhteystiedot, aukioloajat ja linkit, joita etsitään jatkuvasti. Asioi verkossa -sivulla kaikki asiakkaille hyödylliset linkit ja resurssit löytyvät yhdestä paikasta ilman tarvetta kilauttaa asiakaspalveluun.

Useimpien sivujen alareunassa on Apua asiointiin -apupalkki, joka auttaa kävijää kulkemaan eteenpäin sivustolla. Yhdessä nämä auttavat käyttäjiä löytämään helpommin etsimänsä tiedon, mikä parantaa sivuston käyttäjäkokemusta.

Käyttäjät etsivät monesti tietyn henkilön yhteystietoja sivustolta. Toteutimme sivustolle hakutoiminnon, joka helpottaa yhteystietojen löytymistä ja säästää aikaa. Nyt käyttäjän ei tarvitse selata koko henkilöstöä läpi, jos henkilön nimi on tiedossa.

Lännen Palveluyhtiöiden kanssa asiointi on vaivatonta

Raikas ilme modernilla otteella.

Tämä kaikki kiteytettiin selkeään ilmeeseen, joka huokuu modernia ja lämminhenkistä tunnelmaa. Vanhasta ilmeestä pidimme sinisen värin, jota raikastettiin ja tuotiin rohkeampaan sävyyn. Elävöitimme sinivalkoista teemaa oranssin ja mintun sävyillä, joita on käytetty tehostamaan tärkeimpiä toimintoja ja tekstejä. 

Fonttivalinnoissa painotimme luettavuutta ja selkeyttä. Valitsimme sivustolle sarjan brändiväritettyjä ikoneita tuomaan selkeyttä ja vaihtelua ilmeeseen.

Lännen Palveluyhtiöiden verkkosivuilla on vaivaton asioida

Tekniikkaa unohtamatta.

Uusi sivusto hyödyntää WordPressin tarjoamia mahdollisuuksia laajasti tinkimättä latausnopeuksista, hakukonenäkyvyydestä, saavutettavuudesta tai tietoturvasta. Sivuston jatkokehitys on lisäksi nopeaa ja kustannustehokasta.

WordPressin oma sisältöeditori sai uusia lihaksia ja räätälöityjä lohkoja, joiden avulla sivujen sisältö saadaan muotoiltua brändiin sopivaan muotoon perinteisten tekstimuurien sijasta. Sisällöt, asetukset ja toiminnot hallitaan selkeästi omista näkymistään ilman tarvetta nähdä missään raakaa koodia.

Lomakkeiden tiedot lähtevät lomakkeelle syötettyjen tietojen perusteella automaattisesti juuri oikeille vastaanottajille ja ulkoisiin järjestelmiin.

Henkilöstövuokrausyritys lisää työhakemuksia

Mitä mieltä asiakas oli?

Projekti meni mielestäni kaiken kaikkiaan hienosti ja toiminta oli meidän näkökulmasta vaivatonta ja joustavaa. Varmasti tulemme jatkamaan yhteistyötä, kun jatkokehitystarpeita tulee eteen.

- Henri Kalve, Digi-asiantuntija, Lännen Palveluyhtiöt