Sivututkasta kuoriutui Arcode ja All Out Agency

Sivututkan kymmenen toimintavuoden jälkeen meidän on aika siirtyä eteenpäin. Työt ja intohimo erinomaisen verkkosivupalvelun eteen jatkuvat uusissa yrityksissä.

Antti jatkaa WordPress-kehittäjänä ja asiantuntijana Arcode -nimen alla. Jussi suunnittelee ja toteuttaa verkkosivustoja All Out Agency -nimellä.

Voit lukea lisää päätöksestä ja sen taustoista tästä blogikirjoituksesta. Sivututkan tarinan ja parhaat palat löydät täältä.

Vuosi

2020

Nämä tehtiin

  • Verkkosivujen suunnittelu
  • WordPress toteutus

Tekijät

  • Sivututka

Tavoitteet

  • Modernimpi brändi-ilme verkkoon
  • Eroon toimittajaloukusta
  • Saavutettavuusvaatimusten toteutuminen
  • Parempi käytettävyys
  • Vaivaton sisällönhallinta

Tule mukaan seikkailuun.

Suomen nuorisokeskukset on Suomen suurin leirikoulujen järjestäjä. Tärkeää nuorisotyötä tehdään heillä suurella sydämellä elämyksiä ja oppimista apuna käyttäen. Brändiuudistuksen yhteydessä nuorisokeskuksissa tehtiin päätös uudistaa myös verkkosivut ja Sivututka valikoitui toteuttajaksi.

Svg maisemapiirros

Uusi brändi-ilme, uudet kujeet.

Verkkosivuilla oli tärkeää tuoda Suomen nuorisokeskuksien uudenkarheaa brändi-ilmettä myös nettiin. Vanhanaikaiset sekavat rakenteet ja ahtaat käyttöliittymät saivat antaa tilaa helpommin silmäiltävälle ja kuvapainotteiselle sisällölle.

Haastetta suunnittelutyössä tarjosi suuri määrä eri tyyppistä sisältöä, jotka tulisi esittää selkeästi ja yhdenmukaisesti. Aivonystyröitä kuormittamalla saimme kuitenkin sisällöt niputettua selkeästi ja esitettyä sopivissa paikoissa sivuilla.

Vertaile sivustoa ennen / jälkeen raahaamalla keskeltä:

Snk.fi ennen uudistusta Snk.fi uudistuksen jälkeen

Aito kokemus on enemmän.

Suomen nuorisokeskuksissa luodaan hetkiä, joissa nuori löytää yhteyden muihin ihmisiin, luontoon ja itseensä. Tätä ihmisläheisyyttä ja yhteisöllisyyttä lähdimme huomioimaan myös verkkosivujen sisällössä ja suunnittelussa. Aito kokemus on enemmän – se on seikkailu!

Saavutettavat sivut kaikkien käytettäväksi.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista uudistuksessa oli toteuttaa saavutettavuusdirektiivin mukaiset verkkosivut. Huomioimme saavutettavuuden suunnittelusta toteutukseen vaatimukset täyttäviksi. Verkkosivut ovat tarkoitettu kaikille ihmisille käytettäviksi ja ymmärrettäviksi rajoitteista tai apuvälineistä riippumatta.

SNK verkkosivut eri laitteilla
Snk.fi etusivu leiska

WordPressillä vaivatonta sisällönhallintaa.

Yksi projektin tavoitteista oli toteuttaa verkkosivujen sisällönhallinta asiakkaalle vaivattomaksi. Tähän kiinnitimmekin toteutuksessa erityistä huomiota.

Lähes kaikki sivuilla käytetyt näkymät ja elementit ovat rakennettu uudelleenkäytettäviksi lohkoiksi. Näitä lohkoja voi käyttää suoraan WordPressin oletuseditorissa sivuilla ja artikkeleissa. Tämän ansiosta esimerkiksi uusien laskeutumissivujen rakentaminen käyttäen muilla sivuilla olevia elementteja onnistuu vaivattomasti asiakkaalta itsenäisestikin.

Snk.fi mobile

Mitä mieltä asiakas oli?

Timo Sipilä

”Kokonaisuus onnistui erittäin hyvin. Sivuston tavoitteet onnistuivat hienosti, uusi graafinen ilme jalkautui kivasti nettiin, saavutettavuus on nyt vaatimusten tasolla ja käytettävyydessä otimme jättiläisen askeleen parempaan suuntaan. Olemme jo saaneet paljon kehuja uudistuksesta.”

- Timo Sipilä, Suomen nuorisokeskusyhdistys ry