Sivututkan sivustouudistus ja uusi ilme – näin se tapahtui

5.9.2017Antti Rauhala

Kotisivuja tekevällä yrityksellä tulisi olla omat kotisivut terässä, vai mitä? Samoin kuin monilla asiakkaillamme, omat nettisivumme ovat se paikka, mistä ihmiset ja uudet asiakkaat meidät löytävät. Siispä omat kotisivumme ovat jatkuvan kehittelyn ja ideoinnin kohteena.

Näitä kertyneitä ideoita päästiin työstämään todeksi kesän aikana, kun normaalit ihmiset pitivät lomiaan. Sivuston ilmeen lisäksi uudistuksen kohteina olivattällä kertaa se kaikista tärkein, eli Etusivu, sekä Kotisivut -sivu. Projektissa ei työtunteja säästelty. Hommaan paloi varovaisellakin arviolla aikaa useampi sata työtuntia, mutta kyllä kannatti.

Tuloksena saatiin sivuillemme ainakin omasta mielestämme raikkautta ilmeeseen ja selkeyttä viestiin. Samalla tulimme kehitelleeksi kotisivupaketit, joiden avulla saamme tuotettua asiakkaillemme lisäarvoa entistäkin paremmin.

Uusi ilme ja tyyli

Asiakkaamme ovat jo pitkään saaneet kotisivujen yhteydessä tyyliluonnoksen. Tämä sisältää sivuilla käytetyt värit, fontit ja yleisen tunnelman luonnostelua. Jostain syystä tämä oli jäänyt itsellemme tekemättä.

Uuden tyylin ja Sivututkan brändin päävärinä säilytettiin vanha kunnon #54b3d8. Tehosteväriksi valikoitui #ffa54a ja vaihtoehtoinen #536edc. Mustat ja harmaan sävyt saivat antaa tilaa raikkaan valkoiselle. Tyhjää tilaa sivuilla käytettäisiin ronskisti tehden sisällöstä helpommin pureskeltavaa.

Terävyyttä tekstiin

Yksi uudistuksen kantavista teemoista oli myös tekstien ja Sivututkan viestin uudistaminen sekä brändin vahvistus. Kakku ei saisi jäädä vain päältä kauniiksi ja hyvä tekstisisältö muodostaa lihan ulkoasusta muodostuvan luurangon ympärille.

Sivututkan uusin vahvistus Jussi on kevään mittaan kunnostautunut myös sisällöntuottajana. Päätettiin päästää Jussin kynä ja mielikuvitus kunnolla laukalle raakatekstien suhteen, josta sitten viilailtiin yhdessä valmiit myyntiviestit ja leipätekstit sivuille.

Poissa ovat nyt geneeriset latteudet, joita viljellään jokaisella alan yritysten netisivuilla. Uusilta sivuilta löytyy nyt ainakin omasta mielestämme mielenkiintoista ja osuvaa sisältöä, jota joku saattaa jopa jaksaa myös lukea.

Leiskaa tulille

Sivujen ulkoasun suhteen ei lähdetty hätäilemään. Ensimmäiset luonnokset uusista sivuista olivat valmiita jo kevään aikana, ja ulkoasua viilailtiin aina sopivan tilaisuuden tullen kun muilta hommilta ennätti.

Kotisivupaketit

Leiskaa kotisivupaketeista

Leiskaamisvaihe oli, kuten yleensä, eniten aikaa vievä työvaihe. Asettelua, rakennetta, grafiikkaa, muuta olennaista ja epäolennaista suunniteltiin ja liikuteltiin, kunnes olimme molemmat tyytyväisiä ulkoasuun ja tyyliin.

Tässä kohtaa iso käsi ja kiitos ja myös graafikko Tiina Liuskalle. Oman aikamme rajallisuudesta johtuen Tiina työsti uuden etusivun tärkeät pikku kuvakkeet kondikseen.

Kotisivujen rakentaminen

Leiskaa työvaiheista

Kamera käteen

Sivuja varten pääsimme myös poseeraamaan ja räpsimään uusia kuvia meistä. Kuvissa oli tarkoitus visualisoida sivuston rakentamisen eri vaiheita. Tässä onnistuttiinkin ihan kohtuullisesti ja yli puolen tuhannen kuvan joukosta löytyi muutama, jonka kehtasi laittaa kaiken kansan kummasteltavaksi.

Nämä kuvat löytyvät Kotisivut -sivun alaosasta.

Kotisivujen suunnittelu

Sivuston julkaisu

Sivututkan henkilöstö

Lopputulos

Kuten niin monesti ennenkin, sivuston koodausvaiheessa tulee vielä pieniä, mutta äärettömän hyviä parannusideoita mieleen. Tästä esimerkkinä mm. etusivulle eksynyt kakkaemoji.

Kuten kaikki tekemämme sivustot, myös omat sivumme ovat tottakai 100% kotimaista luomua ja koodattu Sivututkalaisten käsillä alusta loppuun asti. Koodauksessa käytetyistä kielistä mainittakoon html, css, php ja javascript + jquery. Eli WordPress sivuston perussetti. WordPress toimii asiakkaidemme sivujen tapaan luotettavana alustana ja työjuhtana omillakin sivuillamme.

Uudistuksella saatiin sivuillemme kaivattua piristystä ilmeeseen ja viestiin. Nämä ovat nyt linjassa ajatustemme ja Sivututkan idean sekä viestin kanssa.

Sivusto kaipaa vielä paljonkin lisää kovaa työtä ja loputtomalta tuntuva idealista sen kuin kasvaa. Näiden uudistusten pohjalle on kuitenkin hyvä lähteä kehittämään sivuston lisäksi myös itse yritystä ja liiketoimintaa. Hyvältä tuntuu!

Kommentoi kirjoitusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ilmaiset vinkit sähköpostiin

Tilaa maksuton uutiskirje, niin saat vinkit suoraan sähköpostiisi kerran kuussa!

Uutiskirjeen tilaaminen ei sido sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain. Uutiskirjeen tilaamalla hyväksyt tietosuojaselosteemme.