Osako kotisivut

Avaa sivusto

Sivututkan kanssa yhteistyö oli mutkatonta ja sujuvaa! Opiskelijakunnan nettisivut olivat todella päivityksen tarpeessa, ja Sivututkan käsissä sivuista tuli käyttäjille ja ”asiakkaille” helpommat ja selkeämmät käyttää. Aikataulu piti justiinsa eikä melkein, ja yhteydenpito oli helppoa. Opiskelijakunta OSAKO suosittelee todella lämpimästi Sivututkaa – meillä ei ollut tyytyväisiä pelkästään opiskelijakunnan henkilökunta ja hallitus, vaan myös tuhannet ja taas tuhannet Oamkin opiskelijat.

– Elli Tervo, Osakon viestintävastaava

Asiakas

Osako edustaa ja auttaa Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijoita opintojen aikana ja niiden jälkeen. Jäseniä on tällä hetkellä yli 4500. Toiminta on todella laajaa: opintoihin vaikuttamista, tukea ja turvaa sekä bileitä, tottakai.

Tavoitteet

 • Aiempien sivujen ilme oli ikääntynyt, uusien sivujen on oltava nuorekkaammat ja energisemmät!
 • Sivujen päivittäminen oli tuskallisen hankalaa, älykkyystestistä käyvää työtä. Uusien sivujen on oltava helpot päivittää.
 • Haluttiin antaa selkeä polku jäseneksi liittymiseen ilman, että sitä tuputetaan kokoajan liikaa. Osako on mukava ja hyödyllinen järjestö, ei voittoa tavoitteleva yritys.
 • Ajankohtaisia asioita pitää voida tiedottaa selkeästi ja tehokkaasti. Haluttiin erotella kirjoittajien henkilökohtaiset blogijutut sekä tärkeät uutiset toisistaan.
 • Sivuston pitää olla käytettävissä myös, jos on näkörajoitteinen.

Vaatimukset

 • Web suunnittelu
 • Räätälöity WordPress toteutus
 • Mobiiliystävällisyys
 • Latausnopeuden optimointi
 • Käyttökokemuksen suunnittelu
 • Laadunvarmistus
 • Sosiaalisen median sisällytys sivuihin

osako-tyyliluonnos-sivututka-asiakas-kokemuksia

Vaihe 1

Tyyliluonnos

Uusissa kotisivuissa lähdettiin hakemaan nuorekkuutta ottamalla rohkeasti Osakon laajan tunnusvärien kirjon kunnolla käyttöön: pinkkiä, keltaista, sinistä…

 


osako-tyyliluonnos-sivututka-asiakas-kokemuksia

Vaihe 2

Ulkoasun suunnittelu

Osakon olemassaolon syy ovat itse opiskelijat. Niinpä sivuston kuvamateriaalissa, niin häivytetyissä otsikoiden taustoissa kuin muussa materiaalissa, päätettiin käyttää runsaasti nuorten opiskelijoiden kuvia. Lisämaustetta haetaan mukavista arkisista opiskelijan pöydältä mahdollisesti löytyvistä tavaroista, kuten kynistä ja vihkoista.

Tekstien osalta panostettiin luettavuuteen niin paljon kuin mahdollista, koska sivustolle tuli suuri määrä tekstiä.

sivututka-kokemuksia-referenssi-osako

Vaihe 3

Toteutus ja valmis sivusto

Uuden sivuston tunnelmasta välittyy huomattavasti parempi ja nuorekkaampi energia kuin aikaisemmista. Värejä käytetään paljon rohkeammin, ja uusimpien tiedotteiden ja tapahtumien seuraaminen on helpompaa.

Uuden sivuston sisäinen sivujärjestys helpottaa tiedon etsintää. Luettavammat fonttivalinnat tekevät sivustosta helpommin luettavan, ja näkörajoitteiset voivat myös kuunnella sivujen sisältöä.

Sivuston päivittäminen on tehty käyttäjäystävälliseksi. Esimerkiksi tapahtumakalenteria käyttää useampi Osakon yhteistyökumppani, joilla on omat tunnukset kalenterin käyttöä varten.

osako-uudet-kotisivut
Avaa sivusto

Jutellaanko?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä niin jutellaan projektistasi. Täytä aluksi yhteydenottolomake, niin pääsemme tekemään tarjouksen ja ehdotuksen kotisivupaketista. Vastaamme yhden arkipäivän sisällä.