1) Kirjoita tekstit Wordillä
Kirjoita blogitekstit ja ajankohtaista –artikkelit Wordillä tai vastaavalla tekstinkäsittelyohjelmalla. Jos kirjoitat pitkää ja aikaa vievää tekstiä, niin tähän tarkoitukseen tehty työkalu on paras vaihtoehto. Tämä pätee kaikkiin selainta käyttäviin alustoihin. Jos nettiyhteys katkeaa, niin työsi saattaa kadota. Lisäksi oikeinkirjoituksen tarkistus ja monet muut toiminnot ovat tarkempia Wordissä.
2) Liitä teksti muotoilemattomana WordPress editoriin
Älä liitä tekstiä suoraan WordPressin editoriin Wordistä tai muusta ohjelmasta. Tämä saattaa lisätä ylimääräisiä tageja ja koodia, joka voi olla ristiriidassa sivujen tyylin kanssa tai aiheuttaa omituista muotoilua tekstissä. Käytä aina ”Liitä muotoilemattomana” painiketta WordPressin työkaluriviltä, joka lisää tekstin editoriin täysin ilman muotoilua.
Liittämisen jälkeen lisää tekstiin tarvittavat otsikot, listat, muotoilut ja kuvat WordPressin työkalurivin avulla.
3) Avaa linkit uuteen välilehteen
Sivuston ulkopuoliset linkit tulisi aina avautua uuteen välilehteen selaimessa. Kun lisäät linkkejä tekstiin, niin varmista että niissä on ”Avaa linkki uuteen välilehteen” asetus valittuna. Tämä on tärkeää, jotta kävijät tai mahdolliset asiakkaasi pysyisivät sinun sivullasi. Kun linkit avautuvat uuteen välilehteen, sinun sivustosi pysyy avoinna alkuperäisessä välilehdessä ja käyttäjä palaa sinun sivustollesi linkin katsottuaan.
Tämä toiminto löytyy ”Lisää tai muokkaa linkkiä” napista:
- Maalaa linkitettävä sana hiirellä, klikkaa ”Lisää tai muokkaa linkkiä” nappia
- Klikkaa oikean reunan hammasratasnappia
- Lisää url (linkitettävä nettiosoite)
- Laita rasti ruutuun ”Avaa linkki uuteen välilehteen”
- Lopuksi klikkaa ”Lisää linkki” nappia.
4) Kuvakoot
Suuret ja korkealaatuiset kuvat saattavat hidastaa sivujen nopeutta paljonkin ja sitä kautta samalla myös googlen sijoituksia. Todella suurikokoisia ja tarkkoja kuvia harvoin tarvitsee nettisivuilla. Kuvan kokoa ja laatua hieman pienentämällä kuvan tiedostokokoa saadaan todella paljon alemmaksi.
Kuvien kokoa pystytään pienentämään monilla kuvanmuokkausohjelmistoilla, kuten Photoshopilla. Koon pienennykseen ja optimoimiseen löytyy myös WordPress lisäosia, kuten WP Smush or Imsanity.
5) Nimeä kuvatiedostot
Nimeä kuvat ja tiedostot ennen kuin lataat ne WordPressin mediakirjastoon. Eli esimerkiksi nimeä ”DSC0136” kuvatiedostot oletus tiedostonimestä niitä oikeasti kuvaaviin nimiin. Jos kuvassa on auto, niin tiedostonimi voisi olla ”etusivu-banner-auto”.
Tämä auttaa Googlea indeksoimaan kuvat oikein. Kuvat myös löytyvät jatkossa helpommin mm. WordPressin hakutyökalulla.
6) Ylimääräiset asetukset piiloon WordPressin näyttöasetuksilla
WordPressin hallintapaneelista löytyy oikeasta yläkulmasta ”Näyttöasetukset” työkalu. Tämän avulla voit piilottaa ylimääräisiä hallintatyökaluja, jotka ovat ehkä turhaankin näkyvillä. Samoin pystyt myös ottamaan käyttöön työkaluja, jotka ovat piilotettuina.